Zenta Farm d.o.o., Šerifa Loje broj 22, 71000 Sarajevo, BiH (u daljnjem tekstu: “Zenta Farm“) kao odgovorno društvo brine o Vašoj privatnosti i zaštiti Vaših ličnih podataka. U tu svrhu donijeli smo ova Pravila privatnosti kako bismo Vas informirali o načinima sakupljanja i obrade ličnih podataka.

Korištenje stranice www.zentafarm.ba

Zenta Farm je vlasnik stranice www.zentafarm.ba te prilikom posjeta istoj automatski prikupljamo određene podatke i statističke informacije putem naših Internet servera ili „kolačića“. Primjeri informacija o Vašem korištenju stranice uključuju: najposjećenije i najgledanije stranice i poveznice na našoj web stranici, vrijeme provedeno na stranici, najpopularnije ključne riječi koje korisnike vode do naše stranice, Vaša IP adresa, informacije koje se skupljaju putem kolačića, podaci Vašeg uređaja poput postavki hardwarea, sistemske aktivnosti, vrste pretraživača itd. Svrha takve obrade je da svoje stranice uredimo na način da budu što efikasnije i jednostavnije za naše posjetitelje odnosno da ih prilagodimo Vašim potrebama.

 U svrhu prikupljanja podataka Zenta Farm koristi:

 • Google Analytics
 • Google AdWords 
 • Facebook Pixel

Naša stranica može sadržavati poveznice na druge internetske stranice kojima Zenta Farm ne upravlja i za koje nije odgovorna. Predlažemo da pregledate pravila zaštite ličnih podataka takvih stranica da se upoznate kako se na njima prikupljaju i obrađuju Vaši ličnih podaci.

Sigurnost

Zenta Farm koristi tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bi zaštitila Vaše podatke. Bilo koji lični podatak koji ste nam stavili na raspolaganje, u prijenosu će biti enkriptiran preko algoritama kako bi maksimalno osigurala sigurnost naše stranice, a kako bi se izbjegla zlouporaba podataka od strane trećih osoba. Naše se sigurnosne mjere kontinuirano unapređuju sukladno tehnološkom razvoju.

Upotreba Kolačića – Cookies (eng.)

Što je kolačić?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju mrežno mjesto pohranjuje na Vašem računalu ili bilo kojem drugom uređaju, s informacijama o Vašoj navigaciji na toj mrežnoj stranici. Kolačići su neophodni kako bi olakšali pregledavanje prilagodili ga korisniku te ne oštećuju Vaše računalo.

Iako se u Pravilima upotrebljava opći pojam „kolačići“ jer su oni glavni način pohrane podataka kojima se koristi ovo mrežno mjesto, prostor „lokalne pohrane“ preglednika se upotrebljava u iste svrhe kao i kolačići. Sve se informacije u ovom odjeljku primjenjuju i na tu „lokalnu pohranu“.

U koju se svrhu upotrebljavaju kolačići na ovom mrežnom mjestu?

Kolačići su neophodan dio načina rada našeg mrežnog mjesta. Glavna je namjena naših kolačića poboljšanje Vašeg iskustva pregledavanja. Na primjer, upotrebljavaju se da zapamte Vaše lične postavke (primjerice državu) dok pregledavate mrežno mjesto te pri budućim posjetima. Informacije koje prikupe kolačići nam također omogućuju poboljšanje mjesta procjenom količine i obrazaca upotrebe, primjerenosti mrežnog mjesta pojedinačnim potrebama korisnika, bržim pretragama itd. Ponekad, ako smo unaprijed pribavili Vašu dozvolu, možemo koristiti kolačiće, oznake i slične alate radi pribavljanja informacija koje nam omogućuju da Vam pokažemo, ili s našeg vlastitog mrežnog mjesta ili mrežnih mjesta trećih strana ili na bilo koji drugi način, oglase temeljene na analizi Vaših navika pregledavanja mrežnog mjesta.

Ko upotrebljava informacije pohranjene u kolačićima?

Informacije pohranjene u kolačićima upotrebljava isključivo Zenta Farm, osim onih koji su u nastavku opisani kao „kolačići trećih strana“, a njih upotrebljavaju i njima upravljaju vanjske pravne osobe radi pružanja usluga koje zatražimo kako bismo poboljšali naše usluge i iskustvo korisnika prilikom pregledavanja našeg mrežnog mjesta. Ovi se „kolačići trećih strana“ uglavnom upotrebljavaju da bi se pribavila statistika pristupa.

Kako onemogućiti ili spriječiti upotrebu kolačića?

Možete ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće s ovog mrežnog mjesta u bilo kojem trenutku promjenom konfiguracije Vašeg preglednika putem dolje naznačenih koraka. Iako su            postavke različite u svakom pregledniku, kolačići se obično konfiguriraju u izbornicima „lične postavke“ ili „Alati“. Za daljnje detalje o konfiguraciji kolačića u Vašem pregledniku, molimo pogledajte izbornik „Pomoć“ u samom pregledniku. Ako općenito želite više znati o kolačićima i kako funkcioniraju, možete se više informirati na

www.allaboutcookies.org  i www.youronlinechoices.eu.

Odgovaranje na Vaše upite 

Zenta Farm posebnu pažnju posvećuje korisnicima naših proizvoda i usluga. Vaša vjernost nam je izuzetno važna i u tu svrhu Vas potičemo da s nama komunicirate. Možete nam se obratiti putem e-maila na info@zentafarm.ba. 

Ukoliko nas kontaktirate, moguće je da ćemo, na temelju Vašeg upita koji predstavlja Vašu dozvolu, a u slučaju reklamacije, na temelju našeg legitimnog interesa, obrađivati Vaše lične podatke kako bismo: 

 • odgovorili na Vaš upit;
 • obradili reklamaciju i poduzeli potrebne radnje;
 • Vam dali informacije o našim proizvodima, uslugama ili nagradnim igrama.

U navedene svrhe obrađujemo Vaše lične podatke koje nam tom prilikom sami pružite, a to su Vaše ime i prezime, broj telefona, adresa, e-mail, datum upita i priroda upita. Razdoblje pohrane Vaših ličnih podataka zavisno je o prirodi Vašeg upita  koji obrađujemo dok za isto postoji svrha.

Poslovna suradnja sa Zenta Farm 

Ukoliko ste naš poslovni partner ili ste s nama u kakvom drugom ugovornom odnosu, obrađujemo Vaše lične podatke koji su nam nužni u svrhu sklapanja, provedbe i izvršenja naših ugovornih obveza. Zenta Farm surađuje s poslovnim subjektima i fizičkim licima i u manjem obimu obrađuje lične podatke fizičkih osoba, a koji mogu uključivati lične podatke poput imena i prezimena, adrese, OIB-a te kontakt podataka. Pružanje Vaših ličnih podataka u ovom slučaju je nužan uvjet za ugovorni odnos. Podatke pohranjujemo za vrijeme dok traje naša suradnja kao i po proteku iste u onom razdoblju koje nalažu naše zakonske obveze.

Kako i s kim dijelimo Vaše lične podatke

Vaše lične podatke možemo podijeliti s državnim tijelima na njihov zahtjev i s trećima koji nam pružaju usluge obrade ličnih podataka kao izvršitelji obrade. Ovi su pružatelji usluga, sukladno uređenim ugovornim odnosima u svrhu zaštite ličnih podataka, obvezni koristiti podatke koji su im povjereni isključivo u skladu s našim smjernicama i strogo za svrhu koju smo ugovorili.

Vaša prava

U svakom trenutku možete: 

 • zatražiti pristup svojim ličnim podacima i zatražiti ažuriranje ličnih podataka;
 • tražiti da Vam pružimo dodatne informacije o načinu na koji koristimo Vaše podatke;
 • zaprimiti lične podatke o Vama koje ste nam dali u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te, gdje je to tehnički moguće, da prenesemo te podatke drugom voditelju obrade bez zapreka ako se obrada Vaših podataka temelji na Vašoj privoli i provodi se na automatizirani način;
 • zatražiti brisanje ličnih podataka korisnika. Budući da korisnici mogu zatražiti brisanje samo svojih ličnih podataka, radi zaštite korisnika možemo Vas zatražiti provjeru identiteta prije provođenja zahtjeva;
 • u slučajevima gdje se obrada temelji na privoli, povući svoju privolu s učinkom u budućnosti kako bismo prestali s takvom određenom obradom. Povlačenje privole neće utjecati na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije njezina povlačenja;
 • zatražiti ograničenje obrade Vaših ličnih podataka
 • dati prigovor na svaku obradu koja se temelji na našem legitimnom interesu, osim ako su razlozi za izvršenje takve obrade jači od prava na zaštitu ličnih podataka.

Službenik za zaštitu podataka

U slučaju bilo kakvih pitanja vezano za obradu Vaših ličnih podataka i ostvarenje prava, možete se obratiti našem službeniku za zaštitu podataka putem kontakta.

e-mail:info@zentafarm.ba

Ako sumnjate na povredu vezano za zaštitu Vaših ličnih podataka, imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu ličnih podataka.

Kontakt podaci voditelja obrade

Voditelj obrade:          Zenta Farm d.o.o.

Adresa:                       Šerifa Loje broj 22, 71000 Sarajevo, BiH

Tel.:                            +387 33 878-164

E-mail:                         info@zentafarm.ba

Povjerljivost i pristup podacima

Ovom izjavom obvezuje se kompanija Zenta Farm d.o.o. da će sukladno Uredbi EU 2016/679 o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom ličnih podataka (Uredba) čuvati povjerljivost svih ličnih podataka kojima ima pravo i ovlast pristupa, te da ćemo iste ličnie podatke koristiti isključivo u točno određenu (propisanu) svrhu.

Tajnost podataka

Želimo jasno reći da prilikom posjeta ovim stranicama vaši lični podaci ostaju tajni, osim ako ih ne želite dobrovoljno otkriti. Obvezujemo se da drugim stranama nećemo otkrivati, prodavati ni prenositi podatke koje smo zaprimili (osim u slučajevima propisanim Uredbom).

Promjene naših Pravila privatnosti

U slučaju promjena naše politike privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi.

Ova pravila privatnosti je zadnji put izmijenjena 10.11.2022. godine.